Česká Lípa: Čertovský autobus pomohl dobré věci

14.12.2019 16:07

Letošní čertovský autobus v České Lípě nejen děti pobavil a potěšil, ale především pomohl dobré věci. Výtěžek z jízdného ve výši 6196 Kč byl věnován Základní škole, Praktické škole a Mateřské škole Česká Lípa. Stejnou částkou přispěla i skupina BusLine.

Česká Lípa: Čertovský autobus pomohl dobré věci
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Celkový finanční dar 12.392 Kč ve čtvrtek 12. prosince předal Jakub Vyskočil, majitel skupiny BusLine, společně s Vlastimilem Kovárnickým, předsedou Základní odborové organizace MAD Česká Lípa, který s myšlenkou dobročinné akce přišel. „S mými kolegy řidiči, mojí manželkou a kolegyní, se kterými tvoříme čertovskou posádku, jsme se rozhodli, že bychom mohli prostřednictvím jízdného v čertovském autobusu vybrat peníze na handicapované děti, které s námi v MHD Česká Lípa cestují, a vidím, že život nemají jednoduchý,“ uvedl Vlastimil Kovárnický.

Charitativní myšlenku podpořilo jak vedení skupiny BusLine, tak i města Česká Lípa. „Na akci jsme poskytli autobus a to nejmenší, co jsme mohli dát, byl finanční příspěvek, který celkovou částku zdvojnásobil. Chtěli jsme tím dětem přispět na dárky k Vánocům,“ sdělil Jakub Vyskočil, majitel skupiny BusLine. Z finančního daru mělo radost nejen vedení školy, ale především samotné děti, které se díky tomu podívají na pěkné předvánoční akce na zámku Loučeň nebo navštíví betlém v Kryštofově Údolí.

Akci zorganizovala Základní odborová organizace MAD Česká Lípa ve spolupráci se skupinou BusLine a městem Česká Lípa a všechny tři subjekty se shodly na vypravení čertovského autobusu s dobročinným posláním i příští rok. Děkujeme všem, kteří přispěli dobré věci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…