Česká Lípa: Den Země se ZŠ Pátova vydařil

24.04.2017 19:46

Rozmanité aktivity si pro své žáky připravili vyučující českolipské ZŠ Pátova. I přes chladné počasí žáci ráno uklízeli kolem školy, poté soutěžili v přírodě nebo se vydali na zajímavá místa ve měst a jeho okolí.

Česká Lípa: Den Země se ZŠ Pátova vydařil
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Nejen v dubnu, kdy odbor životního prostředí vyhlašuje akci „Za Českou Lípu krásnější“ chceme, aby naše město vypadalo upraveně. Proto se každoročně zapojujeme do aktivit, které pořádají českolipské MŠ, ZŠ a občané města,“ říká starostka Romana Žatecká.

Základní školy se pravidelně s příchodem jara věnují činnostem v přírodě, organizují projektové dny s ekologickou tematikou, uklízí areály školy nebo sází stromy a keře. Na Den  Země ZŠ Pátova organizuje projektový den. Jeho podoba se rok od roku mění. Žáci 6. – 8. tříd letos uklízeli kolem školy. Zametali, sbírali odpadky a hrabali staré listí. Do úklidu se zapojila i starostka města Romana Žatecká spolu s místostarostkou Alenou Šafránkovou.

„Doma moc neuklízím, ale dnes u školy mi to nevadí,“ svěřuje se Šimon Vlk ze 6. třídy vybavený oranžovou reflexní vestou, který společně s Ladislavem Prokýškem vytvořil pracovní dvojici, která byla ostatním vzorem. „Naši žáci po úklidu zamířili pod Špičák, kde na ně čekala soutěž družstev. O umístění na stupních vítězů rozhodoval nejen čas, ale i úspěšnost v plnění úkolů z oblasti ekologie, přírodovědy, zeměpisu, zdravovědy či chování při mimořádných situacích. Na deseti stanovištích na snažení soutěžících dohlíželi pedagogové společně s deváťáky. Třídy prvního stupně se vydaly do ekocentra v Brništi, na farmu, do veřejného akvária, Pekla či k Samuelově jeskyni,“ uzavírá Mgr. Petr Jonáš, ředitel ZŠ Pátova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.