Česká Lípa: Deváťáci prošli Živou knihovnou povolání

24.09.2017 15:58

Co obnáší profese svářeče, seřizovače vstřikovacích strojů, skláře, programátora, elektrotechnika nebo třeba stavbaře zaměstnaného u dopravních staveb, se dozvěděli deváťáci, kteří přišli do Živé knihovny povolání v českolipském kulturním domě Crystal. Druhý ročník dvoudenní akce pro školáky připravil ve spolupráci s městem Česká Lípa Svaz průmyslu a dopravy ČR a přizval na ni několik zaměstnavatelů z regionu, aby vycházejícím školám názorně představili profese, jaké nabízejí.

Česká Lípa: Deváťáci prošli Živou knihovnou povolání
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Vesměs jde o technické obory, kde je v současné době největší poptávka po šikovných mladých lidech. Pro nastupující generaci proto představují velkou pracovní příležitost, což deváťákům připomněli kromě přítomných zaměstnavatelů také poradci pro volbu povolání z českolipského úřadu práce, který měl rovněž svoje zastoupení.

Aby si návštěvníci dokázali udělat co nejvěrnější představu o dané profesi, připravil si každý vystavovatel interaktivní stánek s řadou názorných ukázek a zajímavostí. V jednotlivých prezentacích tak nechyběly robotické ruce, model vstřikovacího automatu, svářecí trenažér, testovací zařízení na kvalitu vybroušeného kamene nebo stroj na asfaltování silnice, který před Crystal přistavila firma Silnice Žáček. Kromě této firmy se v Živé knihovně povolání dále prezentovaly společnosti Crystalex, Preciosa – Lustry, Fehrer Bohemia, Festool, Bombardier, Grammer či Lasvit. Svůj stánek tu měla také českolipská městská policie.

Celou knihovnu si se zájmem prohlédli také místostarostka Alena Šafránková a místostarosta Juraj Raninec a jménem města poděkovali těm, kteří pro školáky tuhle akci připravili. Některé dovednosti si zástupci radnice také vyzkoušeli, například jak je náročné udržet rovný svár na testovacím trenažéru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…