Česká Lípa: Lovecký zámeček dostane novou fasádu

23.08.2017 13:42

Rada kraje vybrala dodavatele stavby na obnovu severní a jižní fasády objektu Červeného domu v České Lípě. Původní lovecký zámeček má za sebou velmi bohatou minulost a dnes slouží jako depozitář.

Česká Lípa: Lovecký zámeček dostane novou fasádu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Jednopatrový letohrádek postavený v centrální části České Lípy bude mít brzy novou fasádu. Rada kraje rozhodla o výběru dodavatele veřejné zakázky malého rozsahu v souladu se Směrnicí Rady Libereckého kraje číslo 2/2016. Konkrétně se rozhodnutí týká opravy severní a jižní části objektu za nabídkovou cenu 1.798.517 Kč včetně DPH. Zakázku vysoutěžila společnost, která se již dlouhodobě zabývá restaurátorskými a rekonstrukčními pracemi v oblasti historických a památkově chráněných objektů

„Předpokládaný termín předání a převzetí staveniště je do 10 dnů od nabytí účinnosti smlouvy o provádění stavby, což vychází na říjen 2017,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek a dodal, že termín pro dokončení stavebních prací a pro předání a převzetí stavby včetně dokladů byl stanoven nejpozději do 13 měsíců od nabytí účinnosti smlouvy o provedení stavby.

Červený dům v České Lípě byl postaven v renesančním stylu a jeho fasádu zdobí bohatá sgrafitová výzdoba, kterou tvoří pravidelná černobílá psaníčka.

Pro veřejnost je objekt nepřístupný

„Stěny letohrádku jsou opatřeny dvojitou omítkou, kdy na spodní bílé je nanesena druhá vrstva smíchaná s rozemletým dřevěným uhlím, kterou štukatéři seškrábali do požadovaného dekoru,“ přiblížila tehdejší pracovní postup Květa Vinklátová, radní pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Původní lovecký zámeček je zapsán pod číslem 46637/5-2773 do celostátního registru kulturních památek a kromě svého původního účelu, sloužil už jako barvírna, jako objekt k nájemnímu bydlení nebo se stal na několik let i budovou muzea. V současnosti ho lidé mohou obdivovat jen zvenčí, protože je veřejnosti nepřístupný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…