Česká Lípa: Máme projektanta nového skateparku

12.06.2021 18:05

Česká Lípa má firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci nového skateparku. Ten by měl vyrůst na louce mezi areálem ZŠ Špičák a protihlukovou stěnou v Purkyňově ulici. Ve výběrovém řízení zvítězila firma U/U Studio Praha, která před několika lety zpracovala i ověřovací studii nového skateparku.

Česká Lípa: Máme projektanta nového skateparku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Firma vyhrála výběrové řízení s cenou 935 tis. Kč, práce na projektu by jim měla zabrat necelého půl roku. Do konce letošního roku bychom tedy mohli mít projektovou dokumentaci hotovou.

Připomeneme, že skatepark byl v České Lípě vybudován v roce 2005, rok na to ke stávajícím překážkám přibyla minirampa a park se dočkal rekonstrukce. Umístěn byl původně před Sportareálem v místech, kde je nyní parkoviště v Barvířské ulici. Na současné místo za Sportareál blíž k estakádě silnice I/9 byl park přesunut v roce 2013. Plechové překážky byly tehdy opraveny a natřeny speciálním nátěrem. O provoz Skateparku se stará příspěvková organizace Sport Česká Lípa.

V novém skateparku budou umístěny betonové překážky, a to jak pro začátečníky, tak pokročilé. Počítá se také s vybudováním základního zázemí. V parku samozřejmě nebudou chybět ani lavičky, odpadkové koše, nové osvětlení a také překážky pro v současnosti velmi oblíbený parkour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…