Česká Lípa: Město chce do konce ledna posekat rákosí na Holém vrchu

16.01.2018 14:34

Zástupci města Česká Lípa se tento týden sejdou s vlastníky pozemků v lokalitě Holý vrch, mezi zahrádkářskou kolonií a čističkou odpadních vod, aby společně vyřešili posekání rákosu v této oblasti, a to ještě do konce tohoto měsíce. Je to nejdůležitější opatření, jak znesnadnit divokým prasatům jejich noční výpravy za potravou do sídliště na Holém vrchu.

Česká Lípa: Město chce do konce ledna posekat rákosí na Holém vrchu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Věřím, že se s majiteli pozemků na posekání rákosu domluvíme. Posekat však musíme do konce ledna, neboť během února v něm začnou hnízdit ptáci,“ uvedla místostarostka Alena Šafránková.

Majiteli pozemků, kromě města, jsou Státní pozemkový fond, Ředitelství silnic a dálnic a Římskokatolická farnost - děkanství Česká Lípa.

Posekání rákosu není jediným opatřením. Město Česká Lípa přistaví k zahrádkářské kolonii kovové kontejnery na biologický odpad tak, aby se odstranilo lákadlo snadné potravy pro divoká prasata a zamezilo tomu, aby zahrádkáři vyhazovali tento odpad právě do přilehlého rákosí.

Velmi dobrou práci odvádí myslivci, kteří zvýšili počet lečí na prasata s poměrně úspěšným odstřelem, nicméně právě zmíněný rákos je velký problém, neboť v něm divočáci nalézají pohodový azyl, když se do něj přesunuli ze sklizených polí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…