Česká Lípa: Město již chystá šestý ročník závodu City Cross Run&Walk

28.01.2021 16:43

Pokud se epidemiologická situace bude vyvíjet příznivě, běžci o šestý ročník oblíbeného závodu City Cross Run&Walk Česká Lípa nepřijdou.

Česká Lípa: Město již chystá šestý ročník závodu City Cross Run&Walk
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa, které je pořadatelem závodu, již zahájilo přípravy na tuto velkou sportovní akci. Závodníci by si tak tlustým fixem měli do svého sportovního diáře pro letošní rok zapsat datum 25. září 2021.

Stejně jako v loňském roce budou připraveny tratě o délce 7 a 21 km, poběží se také rodinný běh, školní štafety a trasa bude připravena i pro chodce. Registrace by měly být spuštěny na jaře, všechny důležité informace se zájemci dozvědí včas.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

„Moc mě těší, že jsme loni na rozdíl od mnoha jiných závodů udrželi tradici. Sice nám nepřála epidemiologická situace a jen pár dnů před závodem došlo ke zpřísnění pravidel, takže jsme po několika jednáních s hygienickou stanicí museli zrušit veškerý doprovodný program, ale po sportovní stránce závod vyšel a osvědčilo se prodloužení delší tratě na půlmaraton. Závodníci ocenili různorodou trať plnou zajímavých míst, na kterou je budeme lákat i letos. V době, kdy běžecké seriály odvolávaly jednu akci za druhou, účastníci ocenili, že se vůbec něco konalo. A protože vloni navíc celý den hustě pršelo a byla zima, předpokládám, že jsme si vybrali smůlu na několik let dopředu a další ročníky proběhnou za ideálního počasí,“ uvedl radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

Organizátorem závodu je příspěvková organizace města Sport Česká Lípa. S organizací pak Sportu pomáhají zástupci českolipské běžecké komunity.

„Loňský ročník, který nakonec proběhl úplně jinak, než jsme mysleli, jsme si zhodnotili a pojmenovali jsme si slabší místa, na kterých je nutné letos zapracovat. Chceme, aby se opravdu jednalo o významnou, kvalitně a profesionálně připravenou sportovní akci nadregionálního významu. Proto s přípravou začínáme již v lednu, abychom do záři vychytali opravdu každý detail a jak závodníci, tak fanoušci si akci maximálně užili,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…