Česká Lípa: Město plánuje s krajem upravit křižovatku v Purkyňově ulici

17.06.2020 16:00

Snadnější výjezd pro automobily a pohodlnější vystupování z autobusu by měly přinést změny, které město plánuje na křižovatce ulic U Nemocnice a Purkyňova.

Česká Lípa: Město plánuje s krajem upravit křižovatku v Purkyňově ulici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Na místě nešťastné křižovatky ve tvaru T by mohl v budoucnu stát kruhový objezd. Zakázku na zpracování kompletní projektové dokumentace přidělili českolipští radní vítěznému dodavateli na svém květnovém jednání.

Výhercem výběrového řízení se stala firma ADVISIA s.r.o. s nabídkou 988 tis. Kč. Jejím úkolem bude navrhnout nejvhodnější řešení křižovatky tak, aby byl do křižovatky možný také výjezd sanitek z areálu českolipské nemocnice. Součástí návrhu také bude posunutí zastávky MHD. Ta je nyní nevhodně umístěna v ulici U Nemocnice, v budoucnu by se přiblížila křižovatce. Díky tomuto posunu by pak tato zastávka mohla být obsluhována více spoji, než je tomu nyní, navíc se počítá s vybudováním bezpečnějšího prostoru pro výstup cestujících.

Předmětem zakázky je zpracování kompletní projektové dokumentace, včetně provedení geodetického, hydrogeologického a geologického průzkumu, vypracování studie dopravního řešení lokality, inženýrské činnosti a autorského dozoru při provádění stavby. „Víme, že ve špičce je na této křižovatce velmi obtížné odbočit, provoz se v tomto místě ještě zvýšil kvůli zjednosměrnění ulice Pod Špičákem. Navíc se na město v minulém roce obrátil Liberecký kraj s tím, že v těchto místech by chtěl v budoucnu vybudovat výjezd pro záchrannou službu, která nyní vyjíždí směrem do zrekonstruované ulice Pod Špičákem. Vyšli jsme tedy kraji vstříc. Dohodli jsme se, že město vysoutěží projektanta na úpravu této křižovatky s tím, že po zpracování studie dopravního řešení budeme s krajem jednat o spolufinancování celé akce,“ doplnila starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…