Česká Lípa: Město plánuje úpravy Kulturního domu Crystal

11.08.2019 9:41

Dvěma velkými kulturními stánky disponuje Česká Lípa – Jiráskovým divadlem a Kulturním domem Crystal. Bohužel ani jeden z nich není v současné době v ideálním stavu.

Česká Lípa: Město plánuje úpravy Kulturního domu Crystal
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zatímco Jiráskovo divadlo čeká dlouho připravovaná rekonstrukce, Kulturní dům Crystal se musí připravit na nával návštěvníků, protože Jiráskovo divadlo bude po dobu rekonstrukce zcela mimo provoz. Ještě než se v divadle pomyslně „kopne“ chce město stihnout částečně zvelebit i Kulturní dům Crystal.

„Ačkoli se budeme snažit postupovat v rámci rekonstrukce Jiráskova divadla co nejrychleji, musí se milovníci kultury připravit, že divadlo bude mimo provoz pravděpodobně dvě sezony. V průběhu této doby bude lidem v maximální míře k dispozici Kulturní dům Crystal, kam se bude soustředit veškerý kulturní program. Aby se lidé v Crystalu cítili co nejlépe, plánujeme rekonstrukci vstupních prostor. Vše bychom chtěli stihnout tak, abychom na podzim roku 2020 měli hotovo. V tomto termínu bychom rádi zahájili rekonstrukci Jiráskova divadla a v žádném případě nechceme, aby byla mimo provoz obě kulturní zařízení,“ upřesnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Rekonstrukce by se tak měl dočkat celý vstup do Kulturního domu Crystal, tj. oboje vstupní dveře, pokladna i dámské a pánské toalety v přízemí. Díky rekonstrukci se tak návštěvníkům otevřou i ty dveře, které jsou nyní trvale zavřené. „Bavíme se také o tom, že je nutné v hlavním sále Crystalu zmodernizovat vzduchotechniku. Vše ale musíme vymyslet tak, abychom neohrozili chod zařízení,“ doplnila českolipská starostka.

Projekt rekonstrukce Jiráskova divadla je nyní ve fázi výběru projektanta, který zpracuje podrobný projekt nutný pro výběr zhotovitele stavby a také navrhne interiéry nového divadla. Jakmile bude tento projekt hotový, může město vypsat veřejnou zakázku na výběr dodavatele, který rekonstrukci Jiráskova divadla zrealizuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…