Česká Lípa: Město se opět přiblížilo k rekonstrukci Jiráskova divadla

26.08.2019 10:44

Krůček po krůčku postupuje město Česká Lípa směrem k zahájení roky diskutované rekonstrukce Jiráskova divadla. Českolipští radní totiž na svém srpnovém jednání přidělili veřejnou zakázku na zpracování prováděcí projektové dokumentace a návrhu interiéru budoucího Jiráskova divadla vítěznému dodavateli. Zakázku pro město zrealizuje firma Adam Rujbr Architects, s.r.o. za 4,7 mil. Kč.

Česká Lípa: Město se opět přiblížilo k rekonstrukci Jiráskova divadla
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Rekonstrukce Jiráskova divadla je velmi složitá stavba, a proto k výběru dodavatele stavby nestačí jen zpracovaný projekt pro stavební povolení. Je třeba zpracovat podrobnější projekt včetně přesné specifikace použitých materiálů na podlahách, stěnách a dalších konstrukcích uvnitř divadla. Proto bude součástí projektu také návrh interiéru včetně podrobného návrhu orientačního systému,“ připomněl českolipský místostarosta Martin Brož.

Zakázka by měla být hotová na jaře příštího roku. „Kromě přesné podoby budoucího Jiráskova divadla se dozvíme, kolik bude rekonstrukce stát, i když finanční představu máme už nyní. Jakmile budeme projekt mít, budeme se snažit v co nejkratším možném termínu vypsat výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ upřesnil Martin Brož.

Podle původního projektu Adama Rujbra který sloužil pro získání stavebního povolení, by měl být hlavní vchod budoucího Jiráskova divadla umístěn v Panské ulici. Počítá se se zachováním současných rozměrů jeviště, kapacita sálu zůstane stejná. Kromě hlavního divadelního sálu bude v novém Jiráskově divadle několik dalších prostor pro pořádání menších či alternativních akcí. Návštěvníkům bude k dispozici divadelní kavárna se samostatným provozem a několik barů. Objekt bude také plně bezbariérový.

„Rekonstrukce Jiráskova divadla je projekt, o kterém se v České Lípě mluví už dlouho. Mám radost, že se jej konečně podaří zrealizovat, navíc v centru města, kam podle mého názoru divadlo patří. Chceme vybudovat moderní kulturní objekt, který bude vyhovovat všem současným požadavkům na tento typ staveb. Zároveň si uvědomujeme, že máme ve městě další velké projekty, které chceme zrealizovat. Proto se musíme pohybovat v únosných finančních mezích, abychom neutratili vše a zbylo nám dost prostředků na Kounicův dům, koupaliště, Škroupovo náměstí a především běžný chod města, údržbu a další nutné investice. I tak věřím, že s budoucím divadlem budou spokojeni diváci, ale i příspěvková organizace Kultura a místní divadelníci, se kterými rekonstrukci divadla samozřejmě konzultujeme,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…