Česká Lípa: Na Slovance se řešily problémy s parkováním

25.05.2018 16:05

Ti, kteří vážili cestu do ZŠ Slovanka na setkání s vedením města ohledně parkování na zdejším sídlišti, jednak slyšeli záměry města a sami svými nápady mohli pomoci řešit parkování na Slovance. Rovněž byli seznámeni se situací v ulici Českokamenická, kde město chystá vytvořit 80 parkovacích míst.

Česká Lípa: Na Slovance se řešily problémy s parkováním
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Než se tak stane, musí město vyřešit dvě základní podmínky – získat pozemky, na kterých by parkoviště mělo být vybudováno, neboť je vlastní stát a ten je v tuto chvíli, i přes dohodu s městem, nemůže prodat, neboť probíhá soudní spor o určení vlastnictví těchto pozemků. Druhou podmínkou je pak vyřešení, jak a kam odvádět dešťovou vodu. V tomto směru jednání probíhají tak, aby výstavbě parkoviště poté, co se vyřeší pozemky, nic nestálo v cestě.

Zástupci města za účasti starostky Romany Žatecké a místostarosty Juraje Ranince a členů odboru rozvoje města a investic, odboru správy majetku a městské policie společně s občany hledali plochy, na kterých by se teoreticky dala odstavit vozidla.

Ze strany města padly návrhy na bývalé hřiště v ul. Železničářská, v ul. Kovářova u Euroškoly, pod ZŠ Ant. Sovy a v úseku Bendlova – Na Nivách.

Občané navrhovali další možná parkovací místa, která by vznikla např. zjednosměrněním severní části Kovářovy ulice či prostory bývalého Svazarmu.

„Přestože jsme udělali setkání výraznou propagaci a pozvánky šly do všech schránek na sídlišti, účast byla nízká. Dá se to třeba vysvětlit i tak, že pro zdejší občany parkování není až takový problém, jak se zdá. Všem, kteří přišli a zajímali se, moc děkuji,“ uvedla starostka Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…