Česká Lípa: Na radnici zavítaly zástupkyně sdružení Vesna

04.05.2018 12:18

Český den proti rakovině se koná 16. května a již dnes starostka města Romana Žatecká přivítala na radnici zástupkyně českolipské Vesny - sdružení onkologických pacientů a jejich přátel, které se, kromě jiného, každoročně v České Lípě aktivně zapojuje do květnové „květinové akce“ na podporu onkologických pacientů.

Česká Lípa: Na radnici zavítaly zástupkyně sdružení Vesna
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Členkám Vesny chtěla starostka především poděkovat za jejich dosavadní práci, za osvětu a vše, co dělají a organizují pro onkologické pacienty.

Mluvilo se o všem, např. o svozu pacientů s omezenou pohyblivostí do zdejší nemocnice, o přístupové cestě do nemocnice ze sídliště Špičák, která je na soukromém pozemku, ale hojně používaná a podle posledních zpráv by tato cesta měla být zrekonstruována a občané města ji budou moci dál využívat, atd.

„Nesmírně si vážím toho, co všechno děláte, váš elán je obdivuhodný,“ uvedla starostka.

Vedoucí Vesny Eva Barkmanová si však posteskla, že ona i její kolegyně stárnou. „Hledám svou nástupkyni, ale těm mladším se v našem sdružení pracovat nechce,“ poznamenala paní Barkmanová.

Nejbližší akcí Vesny je celonárodní sbírka, kdy si všichni ti, kteří chtějí onkologickým pacientům pomoci, mohou 16. května zakoupit za 20 korun žlutou kytičku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…