Česká Lípa: Obě veřejné sbírky budou ukončeny k 31. 12. 2018

14.11.2018 20:33

Veřejná sbírka na schodišťovou plošinu pro Dominika a sbírka pro Lukáše a Vanesu budou k 31. 12. 2018 ukončeny. Rozhodla o tom Rada města Česká Lípa na svém posledním zasedání.

Česká Lípa: Obě veřejné sbírky budou ukončeny k 31. 12. 2018
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Sbírka „Cesta domů pro Dominika“ byla určena na zakoupení schodišťové plošiny a kompenzačních pomůcek pro handicapovaného 9letého Dominika, o něhož se stará babička. Náklady byly odhadnuty na cca 300 000 Kč.

Pomocí pokladniček a zvláštního bankovního účtu bylo k 2. 11. vybráno celkem 176 977 Kč. Tato částka sice nepokryje celkové náklady na pořízení plošiny, ale babička dostala na nákup plošiny příspěvek od Úřadu práce a obě částky dohromady zajistí nákup a instalaci plošiny.

Veřejná sbírka „Pomoc pro Vanesu a Lukáše“ je určena pro pozůstalé z tragické nehody, pětiletou Vanesu, která při nehodě přišla o maminku, a pro jejího těžce zraněného tatínka Lukáše.

Na bankovním účtu této sbírky je k 14. 11. nashromážděno celkem 407 070 Kč, které jsou určeny pro zajištění potřeb Vanesy a Lukáše. I tato sbírka bude ukončena k 31. 12. 2018.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří se jakoukoli finanční částkou podíleli na sbírkách. Jsem ráda, že je mezi námi tolik lidí, kterým nejsou lhostejné osudy těch, kteří pomoci potřebují. Velmi si vás všech vážím a děkuji,“ uvedla starostka Romana Žatecká.

Do konce roku je ještě možné do obou sbírek přispívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…