Česká Lípa: První patro v Unionce je volné pro krátkodobé pronájmy

05.09.2019 14:11

Secesní budova „Unionky“ je jedna z nejhezčích budov v České Lípě. V současné době je v přízemí kavárna, v horních patrech pak mají soukromé subjekty v pronájmu kanceláře. První patro Unionky sloužilo také jako kavárna, nyní jsou však prostory volné. Město se rozhodlo nenabízet prostor k dlouhodobému pronájmu, ale nechat jej volný pro krátkodobé pronájmy, tj. pronájmy na maximální dobu třiceti dnů.

Česká Lípa: První patro v Unionce je volné pro krátkodobé pronájmy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„V České Lípě je obecně nedostatek reprezentativních prostor, s čím se potýkáme i my na městském úřadě. Rozhodli jsme se tedy, že necháme prostory v prvním patře Unionky volné pro krátkodobé pronájmy. Prostory jsou vhodné pro uspořádání debat s občany, slavnostních křtů, rautů, předávání ocenění. Místo je však vhodné také například pro přednášky, besedy, malé koncerty, autorská čtení, takže jej směle mohou využívat i příspěvkové organizace města nebo nejrůznější spolky ve městě,“ upřesnil českolipský místostarosta Martin Brož.

Českolipští radní na svém srpnovém zasedání schválili ceník krátkodobých pronájmů 1. patra budovy Union. Ceny vycházejí z cen podobných prostor v okolí, k dispozici je pronájemcům prostor kavárny, kuchyně a drobné vybavení, jako jsou stolky, židle a kávovar. Ceny nezahrnují úklid a přípravu sálu, které si musí pronájemce zařídit na vlastní náklady.

„Zájemci o pronájem prostor se musí obrátit na majetkové oddělení odboru správy majetku městského úřadu. Pracovnice úřadu pak se zájemcem sepíší smlouvu o krátkodobém pronájmu a zajistí zpřístupnění prostor. Smlouvu nemusí schvalovat rada města, tedy jde vše relativně rychle. Nicméně i tam by neměli lidé nic nechávat na poslední chvíli,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Ceník:

Pronájem do 5 hodin – 600 Kč/hodina
Pronájem 1 den (tj. od 6 do 24 hodin) – 3630 Kč/den
Pronájem 2 dny (tj. do 48 hodin) – 3025 Kč/den
Pronájem 3 až 5 dnů – 2500 Kč/den
Pronájem 6 až 30 dnů – 2000 Kč/den

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…