Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání pěti veřejných zakázek

24.02.2019 8:37

Zadání celkem pěti veřejných zakázek s celkovými předpokládanými náklady ve výši 40,3 milionů korun odsouhlasili českolipští radní. Schválené zadávací podmínky poslouží jako podklady pro vypsání veřejných zakázek, ze kterých vzejdou vítězné firmy, které budou mít dané stavby na starosti.

Česká Lípa: Radní odsouhlasili zadání pěti veřejných zakázek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Většina schválených zakázek by se měla realizovat ještě v letošním roce. Jedná se o tyto zakázky:

Demolice a novostavba pavilonu F ZŠ speciální Jižní

Dvě nové třídy, přípravnu jídel s výdejnou pro 140 jídel a jídelnu se 44 místy k sezení získají v letošním roce hendikepované děti, které navštěvují speciální základní školu v Jižní ulici. Současný stav pavilonu F této školy totiž už speciálním potřebám žáků nevyhovuje, je třeba tedy postavit zcela nový. Předpokládaná výše nákladů na demolici a novostavbu pavilonu je 20,4 mil. Kč. Cena se však může po vysoutěžení zakázky snížit, navíc město podalo žádost o dotaci do Integrovaného regionálního operačního programu, ze kterého by mohlo získat až 8,5 mil. Kč. Nový pavilon by se měl stavět o letošních velkých letních prázdninách.

„V příštím roce počítáme ve speciální škole v Jižní ulici také s rekonstrukcí pavilonu E, ze kterého bychom rádi letos přesunuli mateřskou školu do nedaleké základní školy,“ připomněla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Oprava střechy kavárny Union

Zabránit dalšímu ničení fasády historické budovy kavárny Union v ulici Jindřicha z Lipé v České Lípě má oprava její střechy. Tou totiž zatéká a fasáda pod střechou se vlhkostí poškozuje. Náklady na opravu střechy jsou odhadnuté na 2,1 mil. Kč, střecha by měla být opravena do konce září 2019.

„V letošním roce chceme vybrat také firmu, která nám v příštím roce opraví i zničenou fasádu. Chtěli jsme ji vysoutěžit již v roce 2018, ale do opakovaného výběrového řízení, ve kterém jsme soutěžili opravu střechy i fasády dohromady, se nikdo nepřihlásil. Věříme, že se nám nyní firmu podaří najít. Díky oddělení zakázek se bude mít šanci zadávacího řízení zúčastnit více firem,“ upřesnil českolipský místostarosta Martin Brož.

Oprava plochy před ZŠ Dr. M. Tyrše

Reprezentativnější vstup do „své“ základní školy by měli získat žáci, kteří navštěvují základní školu Dr. M. Tyrše v České Lípě. Město totiž plánuje opravit plochu před vstupem do školy (z Mánesovy ulice). Současnou betonovou plochu, která je plná nerovností, nahradí nová dlažba. Kromě toho přibydou na prostranství ještě lavičky a stromy, celá plocha bude také kvalitně odvodněna. Počítá se také s vysazením keřů, které navážou na současný živý plot u školy. Cena prací je odhadnuta na 2,45 mil. Kč, s realizací se opět počítá o letních prázdninách.

„Oprava prostranství před základní školou Dr. M. Tyrše není jediná investice, kterou máme v této škole naplánovanou. Počítáme také s rekonstrukcí zdejšího hřiště a opravou další části střechy, “ doplnil Martin Brož.

Rekonstrukce ulice Vladimírská na sídlišti Špičák

Především bezpečnost chodců a více místa k parkování by měla zajistit rekonstrukce Vladimírské ulice na sídlišti Špičák. Po jejím dokončení by měly v ulici být nové chodníky, místa pro přecházení, nová parkovací místa i nově vysázené stromy a keře. Odhadované náklady na tuto akci, která je součástí plánu regenerace sídliště Špičák, činí 26,4 milionu korun. Se stavebními pracemi by se mělo začít v polovině května, hotovo by mělo být maximálně do konce listopadu letošního roku.

Projektová dokumentace k II. etapě rekonstrukce Hrnčířské ulice

Další etapu rekonstrukce Hrnčířské ulice a přilehlých ulic plánuje Město Česká Lípa. Před dvěma lety na tomto místě město postavilo novou komunikaci, která prodloužila Wedrichovu ulici a napojila ji na Barvířskou. Nyní město chce pokračovat v opravách dál, a to konkrétně nechat opravit Hrnčířkou ulici od mostu přes Ploučnici až po křižovatku s Mánesovou ulicí a navíc zrekonstruovat ulici Barvířskou.

Na tuto druhou etapu prací však existuje starý projekt z roku 2014, který je nyní nutné upravit. O aktualizaci projektu se postará projektant, který vyhraje veřejnou zakázku. Předpokládané náklady na projekt jsou 864 tisíc korun. S opravou by se pak mohlo začít už v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …