Česká Lípa: Radnice zažádala o pracovníky VPP na letošní rok

26.02.2014 6:31

Celkem 65 pracovníků na veřejně prospěšné práce chce mít českolipská radnice k dispozici v letošním roce. Je to o celkem 9 lidí více, než v roce 2013.

Česká Lípa: Radnice zažádala o pracovníky VPP na letošní rok
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Kromě pracovníků VPP by měli pro radnici pracovat ještě tři koordinátoři, kteří budou za činnost pracovníků VPP zodpovídat. Podání žádosti o příspěvek od úřadu práce na tyto pracovníky schválili českolipští radní na svém únorovém zasedání.

V současnosti pracuje ve městě celkem 29 pracovníků VPP a jeden koordinátor. Těm však skončí smlouva již na konci letošního února. Pokud úřad práce žádost města schválí, nastoupí od 3. března dalších 33 pracovníků, kteří pro město budou pracovat do 30. září 2014. Od 1. dubna do konce letošního října pak do pracovního procesu nastoupí dalších 22 lidí, dalších 10 lidí pak přibude ještě v období od 2. května do konce letošního listopadu. V hlavní letní sezoně by tak pro město mělo pracovat 65 lidí.

„Devět lidí bude pracovat jako obsluha placených parkovišť v centru města. Kromě toho, že budou i nadále k dispozici lidem, aby jim pomohli s placením v automatech, budou mít za úkol také samotná parkoviště udržovat. Tedy zejména starat se o to, aby na nich nebyl nepořádek. Samozřejmě budou také kontrolovat, zda řidiči opravdu na parkovišti stojí jen po tu dobu, kterou si zaplatili,“ upřesnil místostarosta České Lípy Jiří Kočandrle.

Ostatní pracovníci budou pomáhat především s úklidem komunikací. Celé město si pracovníci rozdělí do rajónů, za které budou osobně zodpovídat. Nově také pracovníci VPP zastanou také část práce při letním čištění komunikací, které dříve dělaly stroje. Kromě úklidu budeme pracovníky VPP nově využívat také na lehčí činnosti v rámci údržby zeleně jako je pletí, okopávání nebo jednoduché prořezy. V zimním období pak budou mít tito lidé na starosti zejména úklid sněhu na chodnících, zastávkách nebo přechodech pro chodce.

Pracovníci veřejně prospěšných prací budou pracovat každý všední den od sedmi hodin ráno do půl čtvrté odpoledne. Mezi půl dvanáctou a dvanáctou hodinou budou mít pracovníci pauzu na oběd. Obyvatelé České Lípy je od ostatních pracovníků rozeznají tak, že mají vestu s nápisem „Město“ a číslem. 

„Činnost pracovníků VPP je pro město neocenitelná. Jsem rád, že díky této formě zaměstnání můžeme dát práci velkému počtu většinou dlouhodobě nezaměstnaných lidí, kteří si tak mohou znovu osvojit pracovní návyky. Navíc práce těchto lidí je ve městě opravdu vidět. Díky nim jsou ulice mnohem čistější než dříve, řada zákoutí krásně prokoukla. Pracovníky VPP využíváme také na mnoho činností, které pro nás dříve prováděly nasmlouvané firmy. Nyní se nám tak daří šetřit prostředky, které poté využíváme na ty úpravy, na které nám dříve nezbývaly finance,“ doplnil Jiří Kočandrle.

Maximální měsíční výše příspěvku úřadu práce na jedno pracovní místo je 12 000 Kč. Město pracovníkům na svoje náklady obstarává pracovní nástroje a ochranné pomůcky, hradí likvidaci odpadu, který nasbírají, nebo náklady na provoz jejich zázemí v Pivovarské ulici. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mucl.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…