Česká Lípa: Starostka poděkovala učitelům za náročnou práci

30.03.2016 13:07

Česká Lípa ocenila nejlepší učitele svých mateřských a základních škol. Starostka města Romana Žatecká, poděkovala všem nominovaným pedagogům za to, jak dobře zvládají své náročné povolání. Prestižní titul pak získala Blanka Berková ze ZŠ Šluknovská.

Česká Lípa: Starostka poděkovala učitelům za náročnou práci
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa ocenilo nejlepší učitele svých mateřských a základních škol. Slavnostní událost proběhla ve středu odpoledne ve vile Hrdlička, kde starostka města Romana Žatecká, poděkovala všem nominovaným pedagogům za to, jak dobře zvládají své náročné povolání. Prestižní titul pak získala Blanka Berková ze ZŠ Šluknovská. Vedení českolipské radnice si setkáním s učiteli a jejich oceněním připomíná Den učitelů.

„Učitel je ve světě dětí jedním z důležitých lidí. Spolu s rodiči jim pomáhá poznávat a pojmenovat věci kolem, formuje jejich život a v určitém období je jejich velkým vzorem a příkladem. Ale bez dětí by svou práci vykonávat nemohl. Ať už jsou velké nebo malé, i ony nás dospělé učí. A často jsou to ty největší lekce života - zastavit se, všimnout si maličkostí a umět se z nich radovat, objevit to, co je opravdu důležité,“ řekla starostka Žatecká.

Dobří učitelé své žáky nejen vzdělávají

Podle ní je učitelská profese jedním z nejnáročnějších a nejzáslužnějších povolání. „Dobří učitelé své žáky nejenom vzdělávají, ale ovlivňují také jejich výchovu a formují schopnosti i nadání, kterým je obdařila příroda. Je proto na místě, aby město veřejně ocenilo ty nejlepší, kterých si považují jejich kolegové a jsou oblíbení a respektovaní svými žáky,“ prohlásila starostka města.

Letos poprvé se k jejímu poděkování, květině a pamětnímu listu, netradičně připojili i kolegové a žáci, kteří pro nominované kantory připravili malé obrazové překvapení v podobě krátkých videí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…