Česká Lípa: Úspěšní žáci poletí balonem

26.09.2017 20:29

Žákyně a žáci, kteří na základní škole dosahují nejen výborného prospěchu, ale navíc se úspěšně účastní vědomostních olympiád či jsou sportovně nadaní a kladně ovlivňují kolektiv i chod školy, poletí za odměnu horkovzdušným balonem.

Česká Lípa: Úspěšní žáci poletí balonem
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Žáka z každé českolipské základní školy vybírali ředitelé a po poradě s učiteli a vesměs se jedná o ty nejstarší, z 8. a 9. tříd. Pro ně si město Česká Lípa připravilo nevšední dárek - v neděli (1. 10.) v 17 hodin se z Městského stadionu u Ploučnice vznesou k oblakům.

„Chtěli jsme ty nejlepší žákyně a žáky, kteří po celou dobu svého základního vzdělání vynikali svojí pílí a talentem odměnit něčím, na co budou vzpomínat celý život. Let horkovzdušným balonem nám přišlo jako zajímavé ocenění jejich školní práce,“ uvedla starostka Romana Žatecká.

Paralelně s jejich odletem zájemci, kteří si v Městském informačním centru (MIC) zakoupili vstupenku (kapacita 30 vstupenek, jedna za 100 Kč), se v upoutaném balonu vznesou na šest minut nad Českou Lípu. Tato akce měla být původně jen jednu hodinu, od 17 do 18 hod., ale pro velký zájem Českolipanů, ji město po dohodě s provozovatelem ještě o hodinu prodloužilo a upoutaný balon se tak bude vznášet od 16 do 18 hodin. Dalších 30 vstupenek bylo dnes uvolněno do prodeje a jsou k dispozici na MIC.

„Tuto akci s balonem jsme pojali jako pilotní projekt, chtěli jsme vědět, zda naši občané budou mít o něco takového zájem. Proto jsme raději volili menší počet vstupenek. Mohu slíbit, že se k této myšlence vrátíme a umím si představit, že třeba při Městských slavnostech ji můžeme zrealizovat,“ dodal místostarosta Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…