Česká Lípa: Žáci ze ZŠ Lada a ZŠ Slovanka se budou učit v nových odborných učebnách

26.03.2021 18:04

Do zbrusu nových odborných učeben zasednou žáci ze základních škol Lada a Slovanka v České Lípě v příštím školním roce. Město totiž plánuje do konce letošních letních prázdnin zmodernizovat stávající odborné učebny a vybavit je nejmodernější technikou.

Česká Lípa: Žáci ze ZŠ Lada a ZŠ Slovanka se budou učit v nových odborných učebnách
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Celkové náklady na projekt jsou odhadnuté na 16,7 mil. Kč. Naprostá většina finančních prostředků však bude hrazena z dotace.
Na modernizaci odborných učeben ve dvou českolipských školách získalo město dotaci od Integrovaného regionálního operačního programu, která pokryje až 90 % uznatelných nákladů. Maximálně může město z dotace obdržet 11,2 mil. Kč, z městského rozpočtu tak na realizaci projektu půjde 5,4 mil. Kč. V současné chvíli probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby.

Předmětem veřejné zakázky jsou drobné stavební práce, výměna elektroinstalace a především dodávka a montáž nového vybavení včetně odpovídající výpočetní techniky a nábytku. ZŠ Slovanka bude mít novou učebnu chemie, fyziky, zeměpisu, přírodopisu, novou jazykovou a počítačovou učebnu. ZŠ Lada pak bude mít novou učebnu chemie, fyziky, jazykovou a počítačovou učebnu.

„Město investuje do oprav svých škol každý rok desítky milionů korun, jedná se však většinou o venkovní opravy, jako jsou opravy střech, výměna oken nebo zateplení fasády. Je však důležité investovat také do modernizace vnitřního vybavení škol a pokud k tomuto účelu lze navíc využít dotaci, jedná se skvělý bonus navíc. Snažíme se o to, aby se žáci i učitelé v našich školách cítili komfortně a bezpečně, aby byli v našich školách rádi. Věřím, že až se žáci do škol vrátí, nové učebny jistě ocení,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…