Česká Lípa: Základní škola Jižní se dočká nového hřiště

31.08.2020 20:27

Fotbal, basket, volejbal nebo tenis. Všechny tyto sporty si žáci základní školy Jižní v České Lípě zahrají již v příštím školním roce na zbrusu novém školním hřišti. Radnice se totiž pustí do celkové revitalizace školního hřiště, které je v zanedbaném stavu.

Česká Lípa: Základní škola Jižní se dočká nového hřiště
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nyní město hledá firmu, která multifunkční hřiště u školy postaví. Zadávací podmínky pro veřejnou zakázku schválili českolipští radní na svém srpnovém zasedání.

V současnosti vypadá školní hřiště u ZŠ Jižní jako zanedbaná louka se štěrkovým běžeckým oválem. Plocha tudíž neplní požadavky školy a potřeby žáků na sportovní vyžití. V rámci první fáze revitalizace počítá město s výstavbou multifunkčního hřiště o rozloze 40x22m s polyuretanovým povrchem a lajnováním pro nejrůznější druhy sportů včetně házené nebo badmintonu. Okolo hřiště bude vystavěno dostatečně vysoké oplocení, na východní straně hřiště bude vybudováno ještě hřiště na streetball. Odhadnuté náklady na zakázku jsou 5,8 mil. Kč. Se stavebními pracemi by se mělo začít na podzim, hotovo by mělo být do konce července 2021.

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí

„Máme zpracovaný celkový projekt revitalizace školního hřiště u ZŠ Jižní za zhruba 15 milionů korun, kvůli finanční náročnosti je realizace rozdělena do tří etap. Do budoucna se tak počítá i s obnovou běžeckého oválu, výstavbou doskočiště pro skok daleký, sektoru pro vrh koulí i stavbou dětského hřiště pro děti, které chodí do zdejší mateřské školy,“ vyjmenoval další plány českolipský místostarosta Martin Brož.

V loňském roce dokončilo město na ZŠ Jižní rekonstrukci atria s celkovým statickým zajištěním budov školy za zhruba 16 milionů korun. V letošním roce se vyměňovala okna v tělocvičně a opravovala střecha na vstupním pavilonu školy. „Do školských zařízení se snažíme investovat postupně tak, abychom v budoucnu měli všechny školy v pořádku a abychom zajistili co nejlepší prostředí pro výuku našich dětí. Jednou ze škol, která by si zasloužila výraznější opravu, je i základní škola Jižní. Proto v budoucnu počítáme i s celkovou opravou školy včetně výměny oken. V jednání pro následující rok je škola Sever, která si také výraznou opravu zaslouží. Je tedy nutné začít s její přípravou,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…