Česká Lípa a Nový Bor vyhlásily třetí ročník soutěže o výrobek roku

05.05.2021 16:43

Města Česká Lípa a Nový Bor vyhlásila třetí ročník soutěže Regionální českolipský výrobek roku. Opět tak budou hledat nejlepšího regionálního výrobce, kterého finančně odmění. Soutěž má za cíl především zviditelnit místní menší výrobce, upozornit na jejich výrobky a podpořit jejich prodej.

Česká Lípa a Nový Bor vyhlásily třetí ročník soutěže o výrobek roku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

První ročník soutěže vyhlásila Česká Lípa samostatně, do druhého ročníku se již zapojilo i město Nový Bor. Přihlásit se do soutěže může fyzická i právnická osoba působící na území obcí s rozšířenou působností Česká Lípa a Nový Bor, a to s neomezeným počtem výrobků. Pro každý však musí vyplnit přihlášku zvlášť, přihlášky jsou přijímány do 31. července 2021. Vyplněnou přihlášku můžete zaslat buď písemně na adresu českolipského nebo novoborského informačního centra, anebo ji vyplnit elektronicky ZDE. Zapojit se do soutěže mohou znovu i soutěžící, kteří se o titul českolipský výrobek roku ucházeli v předchozích dvou ročnících.

„Dnešní doba je pro podnikatele velmi složitá, a proto soutěž o nejlepší regionální výrobek nabývá na důležitosti. Prostřednictvím ní můžeme regionálním výrobcům pomoci nejen finančně, ale především jsme schopni na jejich výrobky upozornit veřejnost, umožnit výrobcům, aby se informace o jejich produktech dostala mezi široký okruh lidí a tím pomohli podpořit jejich prodej. Věřím proto, že se výrobci do naší soutěže přihlásí. Uplynulé dva ročníky soutěže byly velmi úspěšné a naplnily náš původní záměr,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Soutěžit se bude stejně jako v roce 2020 ve třech kategoriích, a to potraviny, řemesla a umělecké výrobky a oděvní a textilní tvorba. Z každé kategorie pak odborná porota vybere jednoho vítěze, který si odnese finanční odměnu 5000 Kč, z těchto tří vítězů pak vzejde absolutní vítěz, který získá odměnu 20 000 Kč, plaketu a samolepky s označením Regionální českolipský výrobek roku 2021. Tímto titulem pak bude moci vítěz označit své výrobky, snahou obou měst pak bude podpořit prodej výrobků zúčastněných výrobců například účastí na kulturních akcích v Novém Boru nebo v České Lípě. V loňském roce se do soutěže přihlásilo celkem 32 regionálních výrobců (20 z Českolipska a 12 z Novoborska), kteří přihlásili celkem 96 výrobků. Absolutním vítězem se stala Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky. Vítězkou prvního ročníku pak byla Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

„Počet přihlášených výrobců do soutěže každý rok stoupá, což nás těší. Věřím, že se nám letos podaří překonat hranici stovky přihlášených výrobků, loni nám k tomu chyběl opravdu jen kousek. Seznam všech přihlášených výrobků do obou uplynulých ročníků si můžete přečíst v nově vytvořené webové prezentaci. Tu najdete na webu českolipského turistického centra (ZDE), které celou soutěž administruje,“ doplnil radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

Promo video na letošní ročník najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…