Česká Lípa chce vyhlásit bezdoplatkovou zónu

15.06.2021 6:27

Za oblasti, ve kterých oficiálně dochází ke zvýšenému výskytu sociálně nežádoucích jevů, chce město Česká Lípa označit ulice Jiráskova, Žižkova a Mariánská (od nám. T.G.M. po křižovatku s ulicí U Spojů) v centru města. Českolipští radní tak schválili podání návrhu na vydání opatření obecné povahy, kterým by se v oblasti vyhlásila tzv. bezdoplatková zóna. Pokud by bylo opatření vydáno, neměli by nově nastěhovaní obyvatelé těchto ulic nárok na poskytnutí doplatku na bydlení.

Česká Lípa chce vyhlásit bezdoplatkovou zónu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ulice Jiráskova, Žižkova a Mariánská v centru města jsou dlouhodobě vnímány jako problémové lokality. Občané se zde necítí bezpečně, trvale bydlící si stěžují na problematické soužití s určitou částí zdejších obyvatel, v ulicích se hromadí nepořádek, pohybují se zde podezřelé osoby, které jsou často pod vlivem návykových látek, dochází zde k ničení soukromého i městského majetku, soustavně je zde zvýšený hluk. Tyto ulice v samotném středu města navíc nejsou pro Českou Lípu dobrou vizitkou. Dochází zde tedy ke zvýšenému výskytu sociálně nežádoucích jevů, ke kterým patří porušování veřejného pořádku nebo výskyt osob pod vlivem návykových látek.

„Obyvatelé centra města se na radnici obracejí již několik let a žádají nás, abychom jim pomohli jejich složitou situaci vyřešit. Samozřejmě jsme jejich obtížnou situaci chápali, a proto jsme s obyvateli nastavili pravidelné schůzky a v oblasti jsme učinili mnoho opatření. Lokalitu jsme společně s městskými strážníky, policisty i sociálními pracovnicemi sledovali, stejně tak jsme brali v úvahu množství podnětů místních obyvatel. Nainstalovali jsme zde kameru, zvýšily se zde hlídky městských strážníků, policistů, i frekvence úklidu. Žádné z opatření však nepřispělo k dlouhodobému zlepšení situace. Proto jsme se rozhodli podat návrh na vyhlášení bezdoplatkové zóny. Věřím, že toto opatření již zabere a přinese místním obyvatelům tolik vytoužený klid,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Podkladem pro žádost, kterou bude posuzovat Městský úřad Česká Lípa, jsou čestná prohlášení místních obyvatel, kteří popisují každodenní život v těchto lokalitách, a zprávy Policie ČR a Městské policie Česká Lípa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…