Česká Lípa oslaví 150 let od příjezdu prvního vlaku

05.11.2017 16:58

V sobotu 11. listopadu si připomeneme 150 let od příjezdu prvního vlaku do České Lípy. České dráhy připravily vzpomínkovou akci a vy máte jedinečnou možnost se nejen podívat a svézt historickými vlaky, ale seznámit se i s minulostí drah v naší zemi, ale rovněž i s budováním trasy Bakov nad Jizerou – Česká Lípa – Rumburk.

Česká Lípa oslaví 150 let od příjezdu prvního vlaku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V době od 8 do 16 hodin budou na trase Doksy – Česká Lípa – Nový Bor jezdit historické vlaky, probíhat vzpomínkové akce, ale i kulturní vystoupení.

Stranou nezůstane ani stanice Česká Lípa, kde budete mít množnost prohlédnout si výstavu o historii a zajímavostech trati, vystoupení mažoretek a hudebníků ze ZUŠ, dispečerské pracoviště SŽDC a na lovosickém nástupišti výstavu historických lokomotiv a výstavní vůz se zajímavostmi.

Kulturní vystoupení, které zajistilo město Česká Lípa, proběhne od 9.15 do 10.15 hodin, po příjezdu parního vlaku s lokomotivou „Kafemlejnek“. Dorazit měla i lokomotiva „Šlechtična“, tu však nahradí lokomotiva „Papoušek“.

Povídání se Zdeňkem Šindlauerem

Přijďte se nejen podívat, ale i svézt se historickým vlakem (jízdní řád je v příloze). Cena jízdného na trasách Doksy – Česká Lípa nebo zpět a Česká Lípa – Nový Bor nebo zpět je 50 Kč, děti 6 – 15 let pak zaplatí 30 korun.

Na tuto akci naváže městská knihovna, která 14. listopadu o zrodu a slávě největšího českolipského železničního uzlu připravila povídání se Zdeňkem Šindlauerem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…