Česká Lípa oslaví výročí narození T. G. Masaryka

28.02.2020 6:32

I v letošním roce si město Česká Lípa připomene výročí narození prvního československého prezidenta T. G. Masaryka, po kterém se jmenuje hlavní českolipské náměstí.

Česká Lípa oslaví výročí narození T. G. Masaryka
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Hlavní část programu, v rámci kterého si připomeneme 170. výročí narození této významné české osobnosti, proběhne v pátek 6. března od 16:00 u busty T. G. Masaryka na radnici. Tam proběhne tradiční pietní akt, po něm se návštěvníci mohou přesunout do Městské knihovny, kde od 16:30 hodin proběhne přednáška JUDr. Michalem Dlouhým.

Akci pořádá město Česká Lípa ve spolupráci s Vlastivědným spolkem Českolipska, Městskou knihovnou Česká Lípa, DDM Libertin, ZUŠ ČL a Klubem českých turistů.

Podrobný program

29. února (sobota):

  • od 14:00 hodin: Pásmo z myšlenek českých literátů, veřejných pracovníků a prezidenta T. G. Masaryka o našem státě a jeho zřízení, organizuje Vlastivědný spolek Českolipska v náhradních prostorách Domu dětí a mládeže Libertin. Koná se u příležitosti stého výročí první demokratické ústavy Československé republiky (29. 2. 1920) a 170. výročí narození T. G. Masaryka.

6. března (pátek):

  • od 16:00 hodin: Tradiční veřejné setkání u busty T.G.M. na náměstí T. G. M., organizuje město, hudební doprovod ZUŠ Česká Lípa
  • od 16:30 hodin: Přednáška hosta Městské knihovny, na kterou vás zve do své čítárny na náměstí T.G.M. O historii výkonu bezpečnostní služby, československém četnictvu i úspěšném seriálu Četnické humoresky s JUDr. Michalem Dlouhým, PhD.

7. března (sobota):

  • od 10:00 hodin: Děčínskou ulicí a přilehlými místy za domy a jejich dávnými obyvateli, vycházka Vlastivědného spolku Českolipska a Klubu českých turistů. Sraz před vlastivědným muzeem. Vede Ladislav Smejkal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…