Česká Lípa přidělila dotaci mladé lékařce

28.10.2021 12:41 | Tisková zpráva

Více než 403 tisíc Kč z dotačního programu města na podporu zdravotních služeb získala společnost Praktik Lípa s.r.o. zastoupená jednatelkou MUDr. et PhDr. Alžbětou Lukešovou. Ta přebírá ordinaci po praktické lékařce MUDr. Jaroslavě Gruntorádové a z dotačního programu města získala finanční prostředky na pokrytí nákladů spojených s převzetím ordinace. O přidělení dotace rozhodli zastupitelé na svém říjnovém jednání.

Česká Lípa přidělila dotaci mladé lékařce
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Jedná se teprve o druhou podpořenou žádost v rámci tohoto dotačního programu města. V roce 2019 zastupitelé podpořili částkou 500tis. Kč MUDr. Davida Hájka, který přebíral ordinaci po svém otci. Cílem programu, v rámci kterého byla v letošním roce alokována částka 1,5 mil. Kč, je právě pomoc se zajištěním dostupné lékařské péče v oborech, které v regionu dlouhodobě chybí. Z programu lze hradit např. náklady spojené s převzetím ordinace nebo třeba plat zdravotní sestry. Poprvé byl program vypsán v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…