Česká Lípa se chystá na stavbu nového skateparku

26.01.2022 19:44 | Tisková zpráva

Do konce letošního září může na louce za základní školou 28. října v České Lípě vyrůst zbrusu nový skatepark. Takový je plán českolipské radnice, která začne hledat zhotovitele stavby. Zadávací podmínky již schválili českolipští radní na svém prvním letošním jednání.

Česká Lípa se chystá na stavbu nového skateparku
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Předmětem zakázky bude nejen stavba nového skateparku s betonovými překážkami, ale také vybudování chodníků, pergoly, sociálního zařízení, pobytových schodů, veřejného osvětlení, odvodnění celého areálu a úpravy zeleně. Přepokládaná cena veřejné zakázky je stanovena na 20 milionů Kč. Pokud se firmu podaří vysoutěžit včas a nenastanou v průběhu stavby výrazné komplikace, mělo by být hotovo do 20. září letošního roku.

„Členové místní komunity skaterů o nový skatepark velmi stojí, s městem intenzivně spolupracují a snaží se pomoci, aby vše probíhalo hladce. Především kvůli nim bych si přála, aby stavbu neprovázely žádné komplikace a oni si stihli v parku zajezdit ještě letos. Věřím však, že v parku najdou útočiště i další mladí lidé z České Lípy. Areál bude poskytovat dostatek příležitostí ke smysluplnému trávení volného času s trochou pohybu na čerstvém vzduchu. Navíc areál bude uzpůsoben tak, aby zde bylo možné pořádat závody nebo menší kulturní akce,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Skatepark byl v České Lípě vybudován v roce 2005, rok nato ke stávajícím překážkám přibyla U-rampa a park se dočkal rekonstrukce. Umístěn byl původně před Sportareálem v Barvířské ulici. Na současné místo za Sportareál blíž k estakádě silnice I/9 byl park přesunut v roce 2013.

Projektovou dokumentaci nového skateparku zpracovává firma U/U Studio Praha, která před několika lety zpracovala také ověřovací studii plánovaného skateparku. Zakázku firma získala za 935 tisíc korun. V novém skateparku budou umístěny betonové překážky, a to jak pro začátečníky, tak pokročilé.

Sportoviště bude rozdělené do dvou částí. Větší bude sloužit jako skatepark a menší jako plocha s překážkami na parkour. Aby si jejich návštěvníci navzájem nepřekáželi, budou navíc obě místa oddělena zelení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…