Česká Lípa se zapojí do projektu Do práce na kole

04.04.2019 17:57

Jezdit na kole, koloběžce, skateboardu, kolečkových bruslích či chodit celý květen do práce bez využíti jakéhokoli motorizovaného prostředku, to je cíl celostátní kampaně Do práce na kole.

Česká Lípa se zapojí do projektu Do práce na kole
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Do tohoto projektu, který vybízí ke zdravějšímu životnímu stylu a šetrnosti k prostředí, ve kterém žijeme, se letos zapojí i Česká Lípa.
Město chce nejen motivovat vlastní zaměstnance k zapojení do projektu, ale chce získat i velké firmy zejména z průmyslové zóny v Dubici. Pro zapojené cyklisty nebo chodce plánuje připravit různé slevové a bonusové akce, zároveň chce vyhlásit také městské kategorie, ve kterých budou moci zúčastnění závodit a získat pak hezké ceny.

„Vnímáme tento projekt nejen jako prospěšný pro zdraví našich občanů, ale jako šanci zlepšit podmínky pro cyklodopravu v České Lípě. V průběhu dubna chceme vytipovat a zveřejnit z našeho pohledu nejvhodnější cyklotrasy z různých částí města do průmyslové zóny Dubice, kde pracuje nejvíc lidí. Trasy musíme ale nejprve projednat se všemi dotčenými orgány státní správy. Budeme rádi, když nám lidé budou psát v průběhu akce svoje připomínky na zlepšení nejen tras, ale podmínek na nich. Už nyní máme tipy, kde bychom mohli jednoduše a poměrně rychle cyklistům pomoci,“ upřesnil českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer.

Lidé se do akce zapojí zaregistrováním na webové stránce a zaplatí registrační příspěvek v řádu několika stokorun. Město chce působit na firmy, aby tyto poplatky za své zaměstnance zaplatily. Zaregistrovaný účastník pak v květnu jezdí či chodí do práce a zaznamenává kilometry a dny, ve kterých nevyužil při cestě do práce auto. Po uplynutí akce se na celostátní úrovni pak vyhlašují nejúspěšnější chodci a cyklisté, zároveň se soutěží také o titul Cyklozaměstnavatel roku.

„Město vyhlásí soutěž v kategorii nejvíce ujetých či uchozených kilometrů zvlášť za ženy a muže, zároveň chceme ocenit ženu a muže, kteří v květnu nejčastěji při cestě do práce nevyužijí auto. Vítěze vyhlásíme v rámci Městských slavností 22. června. O co se bude soutěžit, samozřejmě dáme vědět dopředu, abychom zúčastněné ještě více motivovali,“ doplnil Jaroslav Turnhöfer.

Projekt Do práce na kole organizuje spolek Auto*Mat, letos se jedná už o 9. ročník. V loňském roce se do projektu zapojilo celkem 1900 firem a organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…