Česká Třebová: Rada města zrušila nařízení o rozšíření rezidentního parkování na sídliště Trávník

01.11.2022 11:11 | Tisková zpráva

Včera odpoledne zasedala rada města, která svým usnesením zrušila parkovací nařízení schválené předchozí radou na začátku tohoto měsíce.

Česká Třebová: Rada města zrušila nařízení o rozšíření rezidentního parkování na sídliště Trávník
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

„Dle našeho přesvědčení předchozí rada neměla v mezidobí mezi volbami a zvolením nové rady mandát k učinění tak zásadního kroku, který výrazným způsobem ovlivní život na jednom z největších sídlišť ve městě.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
Dnes zrušený návrh nařízení rezidentům ukládá povinnost za své vozy stojící v lokalitě Trávník platit, zároveň však nikomu nedává jistotu, že na sídlišti po této úhradě skutečně zaparkuje. Jediným přínosem tohoto řešení by se tak mohlo zdát to, že na Trávníku již nebudou parkovat cizí vozidla nerezidentů, kteří je zde odstavují, když do centra města přijedou například na vlak,“ uvedl starosta města Zdeněk Řehák.

„Mám však odůvodněnou obavu, že to by bylo jen přesunutím problému na jiné místo a zanedlouho by se s podobnou obtíží potýkali obyvatelé lokalit, jako je Javorka, Truby a Křib,“ dodává starosta, podle kterého musí být otázka parkování nejenom na zmiňovaném sídlišti, ale i v celém městě řešena koncepčně. Například zavádění rezidenčních zón by mělo kráčet ruku v ruce s úpravou dispozic pro stání v dotčené lokalitě, vyznačením parkovacích míst a zřízením odstavných parkovišť. V této záležitosti bude nadále jednáno se zástupci bytových družstev a Ing. Pavlem Matysem, který z podnětu obyvatel lokality již před časem vypracoval návrh úprav dispozic parkování na sídlišti.
Vzhledem k finanční náročnosti projektu by měly být tyto úpravy realizovány postupně společně se širší revitalizaci celého sídliště.

Ještě do konce roku pak bude veřejnosti představeno nové parkovací nařízení, která sice nebude obsahovat rezidenční parkování v zóně 6 (sídliště Trávník), ale bude řešit rozšíření zón do vnitrobloků v ulicích Felixova a Na Strouze. „Dále bych rád, aby nové nařízení řešilo také možnost zaplatit si stání v jednotlivých zónách také pro návštěvy a řemeslníky z řad nerezidentů a platnost parkovací karty nebyla vázána na kalendářní rok,“ uvedl starosta Zdeněk Řehák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…