Česká Třebová: Vzniká nová koalice, partneři podepsali memorandum o spolupráci

02.10.2022 15:59 | Tisková zpráva

Po volebním víkendu se sešli na prvním oficiálním jednání partneři nově vznikající koaliční spolupráce na českotřebovské radnici. Výstupem se stal podpis memoranda mezi 3PK - Pro prosperující Českou Třebovou, Nestraníky s podporou Třebováků PRO Zdraví a Sport a ODS.

Česká Třebová: Vzniká nová koalice, partneři podepsali memorandum o spolupráci
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Ten obsahuje vymezení základních principů spolupráce a parametrů přípravy koaliční smlouvy, dále pak mimo jiné předpokládané zastoupení jednotlivých uskupení v radě města. Vítězné sdružení nezávislých kandidátů 3PK by mělo nominovat celkem pět členů rady města včetně pozice starosty a místostarosty, politické hnutí Nestraníci tři radní včetně prvního místostarosty a ODS jednoho člena rady města.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Personální nominace budou součástí připravované koaliční smlouvy, která by měla být podle memoranda podepsána do 16. října 2022. Do té doby budou partneři projednávat nejprve ve svých uskupeních, následně pak na společném jednání programové záležitosti. Výchozím dokumentem bude program vítězného uskupení "Plán 3PK pro prosperující Českou Třebovou 2030", který bude upraven a doplněn na základě shody partnerů.

Přestože memorandum neobsahuje jména, 3PK bude nominovat do funkce starosty města svého lídra, stávajícího jednatele společnosti Eko Bi Zdeňka Řeháka. Kandidát, který v našem městě obdržel nejvíce preferenčních hlasů, hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, již před volbami avizoval, že nebude aspirovat z logických důvodů na funkci ve vedení města. I tak bude po dohodě s kolegy z uskupení 3PK zapojen do koaliční spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…