Česká Třebová bude mít nové chodníky

18.01.2018 7:36

Město Česká Třebová připravuje pokračování rozsáhlého investičního projektu nazvaný „Rekonstrukce chodníků podél silnice I/14 v České Třebové – etapa 2“.

Česká Třebová bude mít nové chodníky
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Jedná se o pokračování projektu „Rekonstrukce chodníků podél silnice I/14 v České Třebové“, jež je právě v realizaci a který byl podpořen ze strany Integrovaného regionálního operačního projektu.

Oba projekty si kladou několik cílů; a to zejména zvýšit bezpečnost pěší dopravy u silnice I/14, modernizovat přiléhající chodníky a veřejné osvětlení, dále přechody pro chodce a bezbariérové napojení chodníků na autobusové zastávky včetně jejich samotné modernizace a úprav.

Sekundárním cílem pak je zvýšit podíl udržitelných forem dopravy ve městě, zejména hromadné autobusové dopravy.

Připravená a z části již realizovaná projektová řešení zajistí bezpečný a bezbariérový pohyb u frekventované komunikace I/14, která vykazuje intenzitu dopravy více než 7 833 vozidel denně.

V první fázi bylo město podpořeno z Integrovaného regionálního operačního programu ve Výzvě č. 18. Na druhou etapu žádá Česká Třebová o dotaci opět z Integrovaného regionálního operačního programu, avšak prostřednictvím Místní akční skupiny Orlicko.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…