České Budějovice: Autis Centrum rozšíří své zázemí

10.06.2020 13:59

Autis centrum na Plzeňské rozšíří své zázemí, nadcházející stavební úpravy se týkají sousedního objektu.

České Budějovice: Autis Centrum rozšíří své zázemí
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Autis centrum na Plzeňské rozšíří své zázemí. „Nedávno byla dokončena projektová dokumentace pro stavební úpravy a přístavbu a nyní se připravuje vypsání výběrového řízení na zhotovitele stavby, které minulý týden schválili zastupitelé města. Původní objekty vznikly současně s vybudováním Pražského sídliště v první polovině 70.let. Dříve tam byla mateřská školka, kterou v 2004 vystřídaly chráněné dílny pro tělesně handicapované osoby. V roce 2016 byl jeden z pavilonů přestavěn na objekt sociální služby pro autisty. Celkový náklad oprav a investic ve výši 3 miliony korun financovalo město. Byla tam provedena výměna oken a oprava obvodového pláště i změna dispozic,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Nadcházející stavební úpravy se týkají sousedního objektu. V místě původní spojovací chodby bude provedena přístavba k pavilonu, čímž dojde k jeho půdorysnému rozšíření. „Nové zázemí bude sloužit jako týdenní stacionář pro osoby se zdravotním postižením a pobytové sociální služby budou poskytované jako bydlení v bytě. Je tam navrženo osm samostatných jednolůžkových pokojů s příslušným sociálním zázemím a na místě vzniknou i prostory, které nějak souvisejí s provozem denního stacionáře, jako například kanceláře personálu a terapeutů, herna, jídelna, denní místnost, kuchyně, společenská a relaxační místnost i zimní zahrada,“ doplňuje náměstek primátora Viktor Vojtko. Stavba bude pravděpodobně zahájena letos na podzim a potrvá asi jeden rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…