České Budějovice: Dobrá zpráva pro stavebníky

07.06.2018 17:37

Rada města schválila snížení úhrady za omezení vlastnického práva k pozemkům města při zřizování služebností (věcných břemen) inženýrských sítí pro vlastníky rodinných domů.

České Budějovice: Dobrá zpráva pro stavebníky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Je to dobrá zpráva pro ty, kteří staví nebo nově připojují rodinné domy, protože původní úhrada byla minimálně 10.000 korun a nově to bude jen 1.000 korun,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Pro tento účel rodinný dům definuje vyhláška č. 501/2006 Sb. o obecných požadavcích na využívání území v § 2, tedy je to taková stavba pro bydlení, ve které více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé rodinné bydlení a je k tomuto účelu určena. Rodinný dům může mít nejvýše tři samostatné byty, nejvýše dvě nadzemní a jedno podzemí podlaží a podkroví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…