České Budějovice: Dopravní omezení v centru města se od prvního března ruší

26.02.2023 12:47 | Tisková zpráva

Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil ke dni 28. 2. 2023 opatření obecné povahy o stanovení místní úpravy provozu v centru Českých Budějovic.

České Budějovice: Dopravní omezení v centru města se od prvního března ruší
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Projekt bývalého vedení města, který si kladl za cíl zklidnění dopravy v centru města, byl soudem zrušen pro jeho nepřezkoumatelnost a nesrozumitelnost. Současnému vedení města proto teď nezbývá, než reagovat na tento rozsudek tím, že vše vrátí do původního stavu. Tedy nastavit systém jednosměrek i parkování tak, jak fungoval před datem 22. 6. 2022, kdy změny v dopravě nastavené minulou radniční koalicí nastaly. 

„Navrácení těchto změn před uvedené datum by vedlo k parkovacímu chaosu v centru města, což vedení radnice samozřejmě odmítá. Soud ve svém právním hodnocení stanovil lhůtu 28. 2. 2023 z toho důvodu, aby poskytl městu dostatek prostoru na úpravu řešení. Právě touto úpravou je námi navrhovaná přechodná úprava provozu, která bude platná od 1. 3. 2023 po dobu jednoho roku. Přechodná úprava provozu postihuje právě režim parkování tak, abychom uchránili řidiče od dalších změn, které by jinak nastaly. Touto přechodnou úpravou provozu zachováme stávající režim parkování, včetně časů, oprávnění a poplatků,“ vysvětluje kroky současného vedení města náměstek primátorky pro oblast dopravy Lubomír Bureš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

7:37 České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

V nejjižnějším cípu Budějovic, v Rožnovské ulici, začalo v těchto dnech vznikat nové dětské hřiště s…