České Budějovice: Dotace podpořila osazení detektorů a kamer

27.11.2019 9:15

České Budějovice obdržely dotaci na realizaci projektu Strategické detektory a kamerový dohledový systém. Pořízení, instalace a uvedení do provozu detekčních a sledovacích telematických zařízení tvoří nezbytný základ pro řízení dopravy.

České Budějovice: Dotace podpořila osazení detektorů a kamer
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Detektory a kamery byly pořízeny pro sledování a optimalizaci dopravy, především pro zlepšení možností dopravně inženýrského vyhodnocování a statistiku a pro potřeby dopravně závislé řízení světelného signalizačního zařízení. Pořídili jsme 14 kamer městského dohledového systému a osazeno bylo celkem 114 silničních strategických detektorů na 36 profilech komunikační sítě na území města,“ popisuje náměstek primátora Viktor Lavička.

Tento telematický systém poskytuje potřebná data, která jsou nezbytná pro optimalizaci řízení dopravy. „Město má nyní poprvé možnost dlouhodobě a komplexně sledovat dění na silnicích. K dispozici máme přesná a aktuální data z mnoha míst komunikační sítě, což umožňuje například rychleji a lépe detekovat dopravní excesy a optimalizovat dopravní proud,“ dodává náměstek Viktor Lavička s tím, že rozpočet akce byl 8,7 milionů korun a přidělená dotace je 6,7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…