České Budějovice: Instalaci sochy panovníka bude předcházet zařízení staveniště

01.10.2015 13:01

Odbor dopravy a silničního hospodářství magistrátu vyhověl žádosti společnosti A.K.U.P.I. o povolení zvláštního užívání místní komunikace v ulici Kněžská a chodníku v městském parku Sady a povolil žadateli v termínu od 30.9. do 23.10.2015 zvláštní užívání komunikace pro umístění ochranné panelové vozovky, vytvoření manipulačního prostoru a zařízení staveniště pro stavbu podstavce a následně instalaci sochy Přemysla Otakara II.

České Budějovice: Instalaci sochy panovníka bude předcházet zařízení staveniště
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Rozsah záboru je 150 metrů čtverečních. Po celou dobu bude místo osazeno dopravním značením. Příjezd na staveniště bude ulicí Karla IV. – náměstí Přemysla Otakara II. – Kanovnická – Kněžská, odjezd Kněžská – Karla IV. „Stavební práce budou naplánovány tak, aby socha panovníka mohla být slavnostně odhalena 28. října v Den vzniku samostatného československého státu a jako připomínka 750 let od založení města,“ uvedl primátor Jiří Svoboda a zároveň připomněl, že socha i s podstavcem váží přes 16 tun, proto musí být plocha pro osazení řádně zajištěna a lidé by měli v tomto úseku dbát na zvýšenou opatrnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…