České Budějovice: Královská hra dětem prospívá

23.02.2019 17:58

Krajské kolo Přeboru školních družstev v šachu zná své vítěze. Každý tým byl složen ze čtyř hráčů základní sestavy. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol tempem 2x15 minut na partii + 5 vteřin za každý provedený tah.

České Budějovice: Královská hra dětem prospívá
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

V kategorii prvního stupně základních škol suverénně zvítězila českobudějovická ZŠ a MŠ Kubatova, která je zároveň jedinou škola v kraji, kde se vyučuje nepovinný předmět Šachy a děti ho mají na vysvědčení. V kategorii druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií vyhrálo Gymnázium Jírovcova. V mimořádně napínavé kategorii středních škol, kdy rozhodovala o konečném pořadí až poslední partie se z vítězství radovali studenti Gymnázium Jírovcova. Partie prvních týmů z kategorie středních škol mohli sledovat on-line všichni zájemci prostřednictvím Internetu. První dva týmy z každé kategorie si vybojovaly postup do celostátního kola.

„Je dokázáno, že právě šachy trvale stimulují psychický vývoj dítěte a jak už řekl Anatolij Karpov, pomáhají při vývoji rozmanitých schopností a charakterových vlastností, které jsou velmi důležité v každodenním životě: logika, schopnost domyslet věci do konce, učinit správná rozhodnutí a také schopnost nést za tato rozhodnutí zodpovědnost. Myšlenkové dovednosti rozvíjenou šachovou hrou jsou obzvláště užitečné pro posílení motivace a dalšího rozvoje, což je vhodné pro technické vzdělávání dětí, které chce město do budoucna podporovat. Gratulace patří všem účastníkům, českobudějovickým vítězům obzvlášť ,“ říká náměstek primátora Viktor Vojtko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…