České Budějovice: Město chystá změnu ve vedení městské policie

14.12.2022 9:15 | Tisková zpráva

Nové vedení města se dohodlo s koordinátorem českobudějovické městské policie Vilémem Vávrou na ukončení jeho pracovního poměru. Na uvolněné místo bude na začátku roku 2023 vypsáno výběrové řízení.

České Budějovice: Město chystá změnu ve vedení městské policie
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Dívám se na činnost městské policie jiným, odlišným pohledem. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud někdo řídí tak důležitý celek po delší dobu, může se stát, že mu zajeté koleje brání v dalším rozvoji. Pak je logicky na řadě změna ve vedení,“ říká náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Cílem této změny je nastavení nových mechanismů fungování městské policie tak, aby její činnost byla efektivnější a reflektovala potřeby občanů, podnikatelů a návštěvníků v oblasti bezpečnosti a pořádku v krajském městě.

Cílem je zaměřit se zejména na bezpečnost v problémových lokalitách, kterou občané velmi citlivě vnímají, ale také na řešení černých skládek, bezpečnost a plynulost dopravy nebo noční pořádek v okolí barů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …