České Budějovice: Město chystá změnu ve vedení městské policie

14.12.2022 9:15 | Tisková zpráva

Nové vedení města se dohodlo s koordinátorem českobudějovické městské policie Vilémem Vávrou na ukončení jeho pracovního poměru. Na uvolněné místo bude na začátku roku 2023 vypsáno výběrové řízení.

České Budějovice: Město chystá změnu ve vedení městské policie
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Dívám se na činnost městské policie jiným, odlišným pohledem. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud někdo řídí tak důležitý celek po delší dobu, může se stát, že mu zajeté koleje brání v dalším rozvoji. Pak je logicky na řadě změna ve vedení,“ říká náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Cílem této změny je nastavení nových mechanismů fungování městské policie tak, aby její činnost byla efektivnější a reflektovala potřeby občanů, podnikatelů a návštěvníků v oblasti bezpečnosti a pořádku v krajském městě.

Cílem je zaměřit se zejména na bezpečnost v problémových lokalitách, kterou občané velmi citlivě vnímají, ale také na řešení černých skládek, bezpečnost a plynulost dopravy nebo noční pořádek v okolí barů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…