České Budějovice: Noční linky se vrátí do ulic

25.06.2020 21:49

Jedno z posledních mimořádných opatření v městské dopravě, přijatých v rámci koronavirové krize, by mělo přestat platit v červenci.

České Budějovice: Noční linky se vrátí do ulic
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V pondělí 29. června 2020 předložím radním návrh, aby se provoz městské hromadné dopravy vrátil do standardního provozu. Zaznamenal jsem také zájem lidí o znovuzavedení nočních linek, proto bude můj návrh obsahovat i tento požadavek. Jejich provoz tak bude pravděpodobně obnoven po třech měsících,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička s tím, že návrat k běžnému režimu stále ponechává v platnosti zákaz prodeje jízdenek u řidičů.

„Chceme je pochopitelně ochránit i v čase rozvolňování opatření, protože by bez nich byla ochromena celá MHD,“ dodává náměstek.

„Opravdu nás velice mrzí, pokud jsme některým cestujícím způsobili dočasným zrušením nočních linek komplikace. Jednalo se o zcela mimořádnou situaci a já doufám, že i o zcela ojedinělou. Jsem rád, že se již brzy budějovická MHD vrátí zpět do normálu,“ uvedl ředitel DP Slavoj Dolejš.

Noční linky č. 53 a 59 obsluhující trasu mezi Májem – Rožnovem a Suchým Vrbným – Vltavou se znovu vydají do ulic pravděpodobně již 1. 7. 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…