České Budějovice: Od dubna 2021 budou vratné obaly povinné

31.01.2021 14:22

V závěru loňského roku schválila Rada města České Budějovice povinnost používat vratné obaly. Pořadatelé kulturních, sportovních a dalších akcí na území města, ale také nájemci městských pozemků a stánkoví prodejci, budou mít smluvní povinnost používat pouze tento typ šetrných obalů.

České Budějovice: Od dubna 2021 budou vratné obaly povinné
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Vzhledem k tomu, že naše chování ovlivňuje kvalitu životního prostředí, musíme být zodpovědní nejen k současnosti, ale i v odkazu příštím generacím. K této odpovědnosti patří cílené omezování množství odpadu, které lze regulovat třeba opakovaným používáním zálohovaných vratných obalů, jako jsou kelímky, tácky, jídelní příbory, nápojová brčka apod. Chceme zachovat příznivé životní prostředí a není nám jedno, jaké klima bude kolem nás. Proto budeme od letošního dubna ve všech typech smluvních vztahů souvisejících s veřejným prostorem a konzumací jídla nebo nápojů požadovat takové obaly, které mohou přispět k lepšímu životu kolem nás,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…