České Budějovice: Patronkou B.O.D. je radní Lucie Kozlová

25.08.2016 11:20

Sbírka, která shromažďuje peníze na školní obědy dětem, funguje v Českých Budějovicích už od prosince 2015. Pořádá ji spolek Dialog CB, hlavním partnerem je odbor sociálních věcí a jeho oddělení sociálně právní ochrany dětí.

České Budějovice: Patronkou B.O.D. je radní Lucie Kozlová
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Celkem se podařilo zatím vybrat skoro 35 tisíc korun, 20 tisíc už ale posloužilo svému účelu,“ říká patronka sbírky a radní Lucie Kozlová.

Praxe je taková, že pracovnice sociálně – právní ochrany dětí (SPOD) doporučí konkrétní děti, protože zná situaci v jejich rodině. Ta někdy bývá opravdu vážná. „Následně rodičům nabídnou tuto možnost a pokud s tím souhlasí, domluví se s příslušnou školou, že se školákovi bude polední jídlo platit právě z této sbírky. Škola pak každý měsíc posílá spolku Dialog CB faktury. Pracovnice SPOD situaci rodiny nadále sledují a při jejím zlepšení přeberou placení opět rodiče. Tato solidární sbírka pomáhá usnadnit tíživou situaci těm, kteří ji s velkou pravděpodobností nezavinili. Poděkování patří všem podporovatelům,“ dodává radní Lucie Kozlová.

Sbírka má své logo a název B.O.D. – Budějcké obědy dětem.

Do sbírky se může přispět jednak posláním peněz na sbírkový účet (2400870864/2010) nebo prostřednictvím kasiček. Jedna je umístěna v jídelně na radnici, druhá je v kavárně Široko v Široké ulici.

Více informací na www.dialogcb.cz/projekt/b-o-d/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…