České Budějovice: Podzimní deratizace začne v polovině září

06.09.2019 9:15

Odborná firma DERADEZ s.r.o. zahájí podzimní etapu deratizace v polovině září a skončí v listopadu. Nejprve se udělá monitoring výskytu potkanů a následně ohnisková deratizace.

České Budějovice: Podzimní deratizace začne v polovině září
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Zkontrolují se místa, kde bylo v minulosti hubení provedeno, jestli jsou stále aktivní. Deratizovat se bude i na nově nalezených, nebo na občany oznámených místech, zvýšeného výskytu. Celkové předpokládané množství kladených návnad je asi 290 kg. „Podle kvalifikovaného odhadu se na území Budějovic vyskytuje 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je kolem 400 000 hlodavců,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Práce budou zahájeny v lokalitách Krumlovské předměstí, Rožnov, Suché Vrbné, centrum města, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory, Havlíčkova kolonie, Mladé, Nové Hodějovice, Nemanice, Kněžské Dvory a Pražské sídliště. 

„Během deratizace bude někde použita doplňková lokální metoda hubení Rodenatorem, která dokáže jednoduše a rychle eliminovat konkrétního škůdce včetně likvidace rozsáhlého systému vybudovaných nor bez pomoci toxických látek. Tato metoda je ale doprovázena zvukovými efekty, které připomínají střelbu. Proto budeme předem informovat o termínu městskou i státní policii,“ dodává náměstek Ivo Moravec.

Návnady pro hubení potkanů jsou kladeny zejména do otvorů, kde hlodavci hnízdí a standardně nejsou domácím zvířatům volně přístupné. Zvýšená pozornost bude věnována křovinným porostům. Doporučujeme občanům, aby v uvedených a označených částech města zamezili volnému pobíhání domácích zvířat.

Upozorňujeme, že situaci zhoršuje volné odkládání komunálního odpadu, zejména zbytků potravin, mimo odpadové nádoby a vhazování do odpadkových košů. 

Současně bude probíhat také podzimní etapa deratizace kanalizační sítě, kterou zajišťuje společnost ČEVAK a.s., a to prostřednictvím odborné firmy Pařez s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…