České Budějovice: Příměstské tábory se sportovním zaměřením podpoří dotace

05.01.2023 6:32 | Tisková zpráva

V rámci dotačního programu na podporu volnočasových aktivit je letos nově zařazen příspěvek na příměstské tábory se sportovním zaměřením. Jeho hlavním smyslem je finanční podpora letních příměstských táborů, které budou nejméně z 50% zaměřeny na sportovní aktivity.

České Budějovice: Příměstské tábory se sportovním zaměřením podpoří dotace
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Žadatel je oprávněn, pokud pořádá v průběhu letních prázdnin více po sobě jdoucích turnusů, podat pouze jednu žádost, ve které specifikuje termíny jednotlivých běhů a musí také dodržet podmínku, že nejméně 20% účastníků tábora nebude tvořit členskou základnu. Termín pro podávání žádostí je od 1.února do 1. března 2023.

„Sportování je pro zdravý vývoj dětí podstatné. Nejdůležitější roli sehrává rodina, ale i dostupnost a nabídka sportovních aktivit. Nejlépe všechno funguje, když se děti u sportu a pohybu baví. Nejde ani tak o výkonnost, ale o možnost vyzkoušet si různé sporty a přirozeně si osvojit sebekázeň i smysl pro fair play, což se jim potom samozřejmě hodí i v běžném životě,“ říká 1. náměstek primátorky Petr Maroš.

Podrobnější informace jsou uvedeny v Pravidlech dotačního programu na podporu volnočasových aktivit v r. 2023 ZDE v sekci dotace města – oblast volnočasových aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…