České Budějovice: Provozní doby ani teploty ve sportovištích se nemění

13.12.2022 21:11 | Tisková zpráva

Podle sdělení představitelů Sportovních zařízení města České Budějovice nejsou provozní doby sportovišť nijak omezeny a stejně tomu bude i v příštím roce.

České Budějovice: Provozní doby ani teploty ve sportovištích se nemění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Můžeme si to dovolit díky vstřícnému přístupu našeho zřizovatele, kterým je město České Budějovice, a zároveň i díky zastropování cen energií. V letošním roce jsme nesnížili teploty vody v bazénech ani v šatnách a sprchách a ani v roce 2023 ke snižování teplot nepřikročíme,“ uvedl ředitel Tomáš Novák s tím, že provoz bude pokračovat v obdobném režimu jako v předchozích letech před pandemií.

„Ani v tomto ekonomicky složitém období nehodláme ubírat návštěvníkům na komfortu a pohodlí. Chceme, aby využívali městská sportovní zařízení tak, jak jsou zvyklí,“ dodává 1. náměstek primátorky Petr Maroš.

Zimní stadion – Budvar aréna

Obě ledové plochy budou v provozu do konce března 2023. V dubnu, případně v jeho části, bude ještě k dispozici led na jedné z hal Budvar arény. V květnu se položí na plochu v tréninkové hale povrch pro in-line hokej. Druhá hala Budvar arény tak bude sloužit pro „suchou“ přípravu do začátku července.

V druhé polovině července začne příprava obou ledových ploch, nejprve bude zprovozněna tréninková hala a nejpozději od začátku srpna už budou v provozu obě ledové plochy.

Veřejné bruslení skončí tradičně v březnu a opět zahájeno bude od října.

Plavecký stadion

Krytý plavecký stadion bude v provozu do konce června a po letní přestávce opět na konci srpna až do konce roku. Letní plovárna bude otevřena na přelomu května a června až do konce 1. týdne v září, pokud  počasí dovolí.

Teplota vody v bazénech ani ve vířivce se snižovat nebude a zůstane ve velkém bazénu na hodnotě 27,2°C, v dětském bazénu 28°C a ve vířivce 32°C.

Běžný provoz sauny 7 dní v týdnu skončí v červnu a přejde se na letní provoz, kdy bude otevřeno 3 dny v týdnu, a to v úterý, čtvrtek a v neděli. Běžný provoz bude od září.

Sportovní hala

Sportovní hala bude otevřena do konce června. Na červenec jsou naplánovány drobné opravy. Běžný provoz tak začne od srpna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…