České Budějovice: Radnice chystá omezení provozní doby v problémových místech

14.03.2019 10:51

Město chystá novou vyhlášku, která bude v několika problémových lokalitách regulovat provozní dobu pohostinských zařízení, zejména non-stopů a nočních barů. Základní rámec k její přípravě schválila rada města.

České Budějovice: Radnice chystá omezení provozní doby v problémových místech
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Především je nutné uvést, že se v žádném případě se nejedná o celoplošnou regulaci, drtivé většiny zařízení se to vůbec nedotkne. Jedná se pouze o regulaci v některých lokalitách. Konkrétní ulice či pouze jejich úseky vymezí město připravovanou vyhláškou, vycházet budeme z poznatků městské a případně republikové policie. Jednoduše řečeno se jedná o místa, kde dlouhodobě a opakovaně dochází k rušení nočního klidu, nepořádku, rvačkám a vandalismu,“ uvedl po jednání rady města 1. náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

Radní zatím schválili záměr vyhlášku vydat a její základní parametry. Nyní budou pracovat na jejím finálním návrhu vymezujícím její územní působnost a určující časová omezení pro provoz současných non-stop a nočních podniků v takových lokalitách. Následně jej rada předloží zastupitelstvu města k projednání a ke schválení. „Stane se tak v nejbližších měsících,“ uvedl k tomu Thoma s tím, že účinnost vyhlášky bude pravidelně vyhodnocována a její působnost případně upravována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …