České Budějovice: Rozhodnout o projektech můžete i vy

02.10.2022 9:41 | Tisková zpráva

O osudu 19 projektů 3. ročníku participativního rozpočtu PRO Budějce budou rozhodovat místní občané. Hlasovat mohou pro jeden velký a jeden malý projekt.

České Budějovice: Rozhodnout o projektech můžete i vy
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V říjnu se uskuteční jejich výstava na náměstí Přemysla Otakara II. Slavnostní zahájení bude 4. října v 16 hodin, a to za přítomnosti navrhovatelů jednotlivých projektů i zástupců města. Největší podporu veřejnosti si během lajkování získalo Centrum válečných veteránů s 345 lajky, hřiště Havlinda, Májová přírodní zahrada na stejnojmenném sídlišti i venkovní stoly na tenis ve Stromovce,“ říká 1. náměstek primátora Juraj Thoma.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Samotné hlasování začne 1. a skončí 31. října prostřednictvím online formuláře na webu ZDE.

Hlasovat může každý plnoletý občan Českých Budějovic. Na stránce „Jak hlasovat“ (ZDE) jsou popsány a vysvětleny jednotlivé kroky při vyplňování formuláře. Nově se také může hlasovat v Turistickém informačním centru v radnici. Průběžné výsledky budou zveřejňovány na stránce Výsledky hlasování ZDE.

„V příštím roce nás čeká zásadní změna. Projekty už nebudou děleny na velké a malé, ale budou ohraničeny finančním limitem rozpočtu, který bude činit 2,5 milionu korun na projekt. Navržená částka na příští ročník participativního rozpočtu zůstává stejná jako letos, tedy 10 milionů korun,“ dodává náměstek.

Přehled proveditelných projektů zařazených do hlasování naleznete na webu v Galerii projektů (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…