České Budějovice: Unikátní výzdobu v IGY připravovali téměř rok

05.12.2018 17:37

Téměř rok trvala příprava velkolepé unikátní vánoční výzdoby českobudějovického IGY Centra. Spotřebovaly se na ni stovky ozdob i metrů látky a jednotlivé prvky byly dovezeny z celé Evropy.

České Budějovice: Unikátní výzdobu v IGY připravovali téměř rok
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Odpočívající medvědi z Dánska, jezdící vláčky z Německa a Rakouska, stromečky a další dekorace z Holandska – to je výčet zemí, z nichž pochází jednotlivé části unikátní výzdoby největšího obchodního a společenského centra v Jihočeském kraji. Ostatní dekorační prvky pak vyráběli na Slovensku. Grafika a navrhnutý koncept pochází z dílny Slovenska a Rakouska.

„Stejnou výzdobu nikde jinde na světě nenajdete. V České republice je vytvořena unikátně pro IGY Centrum v Českých Budějovicích. Jedná se o návrat k tradicím a klasickým prvkům, které známe od svých prarodičů,“ uvedla Eva Neupauerová ze společnosti Blue Butterfly Design, která výzdobu realizovala.

Příprava jednotlivých nových prvků výzdoby začala už začátkem letošního roku, celkový koncept byl doladěn během jarních měsíců. „Vyrobily se vzorky a vypočítala celková spotřeba materiálu. Následně se začalo s výrobou konkrétních dílů výzdoby, což trvalo celé léto,“ řekla Eva Neupauerová s tím, že vrcholem celého konceptu výzdoby jsou mechanické prvky v podobě odpočívajících medvědů a jezdících vláčků.

Samotná montáž výzdoby si vyžádala postupně celý týden a intenzívní spolupráci zaměstnanců IGY s dodavatelem dekorace. „Montovalo se na míru našeho centra a jsme rádi, že výsledkem je nejkrásnější výzdoba v historii IGY Centra. Naši zákazníci se u jednotlivých prvků  výzdoby sami zastavují a nadšeně fotí. Jsme rádi, že jsme v našem městě pomohli rozzářit Vánoce,“ doplnila Pavlína Jandová, marketingová manažerka IGY Centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…