České Budějovice: Vloni se u nás narodilo 41 párů dvojčátek

10.01.2023 10:06 | Tisková zpráva

V roce 2022 se v Českých Budějovicích narodilo 2236 dětí, z toho bylo 41 párů dvojčat, 176 dětí má rodiče cizince a 1060 dětí je narozeno mimo manželství. K oblíbeným tradičním jménům patří například Jan, Tomáš, Vojtěch, Anna, Tereza a Ema. Jména, která začínají být v oblibě, jsou Eliáš, Teodor, Meda a Stela.

České Budějovice: Vloni se u nás narodilo 41 párů dvojčátek
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

Město se letos zapojilo do dotačního programu Jihočeského kraje na podporu narozených dětí. „Rodiče miminek narozených od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2024 s trvalým pobytem na území našeho města, dostanou finanční příspěvek 2 tisíce korun na jedno dítě od nás a stejnou částku z kraje. Prioritní je pomoc rodinám s malými dětmi,“ uvedla primátorka Dagmar Škodová Parmová s tím, že podmínkou pro získání peněz je účast alespoň jednoho z rodičů na oficiálním vítání občánků na radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…