České Budějovice: Vodné vzroste minimálně, stočné vůbec

24.03.2012 8:33

Dobrá zpráva pro českobudějovické domácnosti i podniky. Na základě jednání mezi vedením města a společností ČEVAK stoupne od 1. dubna cena vodného (úplata za pitnou vodu a za službu spojenou s jejím dodáním) v hospodářském roce 2012-2013 jen minimálně, stočné (úplata za službu spojenou s odváděním a čištěním, případně zneškodňováním odpadních vod) pak nevzroste vůbec.

České Budějovice: Vodné vzroste minimálně, stočné vůbec
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Snažili jsme se držet ceny na úrovni loňského roku, což považujeme v současné tíživé ekonomické situaci za zvlášť důležité. Výsledek jednání domácnosti, podnikatelé i firmy určitě přivítají,“ naznačuje první náměstek primátora Miroslav Joch.

„Vzhledem k tomu, že se již od nového roku zvedlo DPH o čtyři procenta, dohodli jsme se s firmou ČEVAK, že se zvýší pouze vodné, a to jen pohyblivá složka, a ještě jen o 3,82 % bez DPH. A to i přesto, že firmě ČEVAK vzrostly náklady, protože z cen vstupů podražila nejen elektřina, ale i cena vody odebíraná od vodárenského svazu o čtyři procenta,” přibližuje podrobně výsledky jednání předsedkyně finančního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková.

Celkově vodné a stočné vzroste o 1,85 %. To je dokonce méně, než činí inflace. Metr krychlový tak bude stát 62,21 Kč (bez DPH).

„Podle informací od společnosti ČEVAK tento nárůst zatíží spotřebitele s průměrnou denní spotřebou částkou 13 haléřů za den (bez DPH),“ dodává Miroslav Joch.

„Dalším pozitivem je, že České Budějovice se ve srovnání s ostatními krajskými městy drží s cenami opravdu 'při zdi',“ zdůrazňuje Petra Šebestíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.