České Budějovice: Výstavba parkovacího domu uzavře parkoviště

20.12.2022 14:05 | Tisková zpráva

V lednu 2023 bude zahájena výstavba parkovacího domu u sportovní haly. Na místě současného parkoviště vyroste zhruba za rok komplex, který pojme 495 automobilů a 75 kol.

České Budějovice: Výstavba parkovacího domu uzavře parkoviště
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Nový dům bude sloužit řidičům, kteří mají namířeno do centra a zároveň by měl pokrýt poptávku sportovních, ale i hudebních fanoušků, kteří přijdou na utkání či za zábavou. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„Už 2. ledna bude plocha předána stavební firmě. Ta místo oplotí a zřídí staveniště. Pro parkující řidiče to znamená, že od 1. ledna tam už nezaparkují. Na tuto situaci je bude upozorňovat dopravní značení osazené v dostatečném předstihu,“ uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš s tím, že příjezd k bytovým domům v ulici Volejbalistů zůstane obousměrně zachován.

Náhradní parkovací plochy budou k dispozici na Dlouhé louce u českobudějovického Výstaviště. „Je to v docházkové vzdálenosti do centra a poblíž jsou i zastávky linek MHD. Doposud zpoplatněná parkoviště města budou řidičům osobních automobilů k dispozici po doby stavby parkovacího domu bezplatně, kromě karavanů. Až to klimatické podmínky dovolí, bude upraveno a kapacitně omezeno stávající stání pro kamiony a autobusy ve prospěch osobních aut. Chceme občanům a návštěvníkům města nabídnout plnohodnotnou náhradu za dočasně zrušené parkování,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…